Mijn tattoo blijft jeuken. Hoe kom ik daar vanaf?

Jeuk is niet fijn. Helemaal niet fijn zelfs. In deze blog geven wij je handige tips om van de jeuk van je oude of nieuwe tattoo af te komen en de jeuk beperkt te houden.

Waar komt die jeuk precies vandaan?
Dat kriebelige gevoel heb je omdat je tattoo aan het genezen is. Een tattoo is eigenlijk een wondje dat een paar dagen tijd nodig heeft om te herstellen. Je lichaam repareert als het ware je huid en daar worden de jeukzenuwen bij geactiveerd. Jeuk is dus echt normaal. Het is alleen bij de een wat erger dan bij de ander.

Hoe hou ik de jeuk in de hand? Tips tegen jeuk aan je tattoo

Toch kun je er voor zorgen dat de jeuk aan je tattoo minder wordt. Hieronder vijf handige tips die je zeker verder helpen.

Blijf van je tattoo af! Krab niet aan de korst en trek de velletjes niet los
Als je dit doet, dan verstoor je de genezing en duurt het alleen maar langer voordat je tattoo er mooi uitziet. En in het ergste geval beschadig je je tattoo en dat wil je al helemaal niet.

Smeer je tattoo regelmatig in met een goede nazorg creme
Een goede nazorg creme voorkomt uitdroging van je tattoo. Een te droge tattoo is niet goed voor het herstel van je huid en kan ook jeuk veroorzaken. Smeer je tattoo daarom regelmatig in met een tattoo nazorg creme. Dan voorkom je dat je tattoo gaat jeuken.

Geldt dit alleen voor nieuwe tattoos?
Nee hoor, ook een oude (al genezen) tattoo moet je goed blijven verzorgen. Als je huid te droog wordt, gaat het jeuken. Smeer je tattoo dus elke dag even in met de daily tattoo care van TattooMed die je huid verzorgt en de kleur van je tattoo beschermt. De jeuk verdwijnt dan en je tattoo blijft stralen ? Twee vliegen in een klap!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

Vriendschap tattoos zijn bijzonder

Buitenstaanders zien vaak niet dat een bepaalde tattoo een speciale partner of vriendschap tattoo is. Een vriendschap tattoo nemen is…

Wat is dat, een tattoo blowout?

Wat is dat, een tattoo blowout? Wie het woord “blowout” hoort denkt misschien aan een olie- of gaslek. Maar in…