Wat is dat, een tattoo blowout?

Wat is dat, een tattoo blowout?

Wie het woord “blowout” hoort denkt misschien aan een olie- of gaslek. Maar in de tattoo wereld betekent het iets compleet anders, namelijk: “lekkende inkt”. Een betere naam had dit verschijnsel niet kunnen krijgen, want als je een blow out hebt, dan lekt de inkt letterlijk uit je tattoo weg. Negen van de tien keer zorgt een blowout voor een vage, wazige en ongelijkmatige (lees: slordige) tattoo. Voorkomen dus!

Hoe ziet een blowout er dan uit?
Blowouts zijn er in verschillende vormen en gradaties. Soms is een tattoo blowout amper zichtbaar en soms super duidelijk. Meestal maakt een blowout een vlekkerige, wazige en ongelijkmatige ‘vlek’ van jouw tattoo. De kleur verspreidt zich soms buiten de lijnen. Vergelijk het maar met het inkleuren van een tekening, waarbij je per ongeluk te dicht bij de lijnen bent gekomen. De inkt gaat dan over de lijn, waardoor de tekening niet meer ‘strak’ is. Bij een tattoo blowout gebeurt er eigenlijk precies hetzelfde. Daarbij kunnen er kleuren gaan mengen, waardoor helder Ferrari rood met fris appeltjes groen een lelijke bruine kleur wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

Vriendschap tattoos zijn bijzonder

Buitenstaanders zien vaak niet dat een bepaalde tattoo een speciale partner of vriendschap tattoo is. Een vriendschap tattoo nemen is…

Mijn tattoo blijft jeuken. Hoe kom ik daar vanaf?

Jeuk is niet fijn. Helemaal niet fijn zelfs. In deze blog geven wij je handige tips om van de jeuk…